120 uren werkstraf voor moord op vader

120 uren werkstraf voor moord op vader

Foto: hr

120 uren werkstraf. Dat was gisteren het oordeel van de Nijvelse jeugdrechter voor B., die z’n vader met voorbedachten rade vermoordde. B. was nog maar nog 16 op het moment van de feiten.

Maandenlang beraamden de 16-jarige B. en zijn 18-jarige broer W. een plan om hun tirannieke vader Luc (foto) uit de weg te ruimen. Ze waren de klappen beu. Hun moeder was op de hoogte, maar ondernam niets. In april 2013 bedwelmden ze hun vader met kalmeerpillen en schoten hem twee kogels door het hoofd.

‘Was B. toen meerderjarig geweest, dan zou hij nu levenslang kunnen krijgen’, zei de jeugdrechter. Maar B. kreeg een werkstraf van 120 uren, bijna de helft van het maximum op die leeftijd. Hij moet weliswaar in een instelling blijven, en dat kan duren tot hij 20 is. Maar indien hij zich gedraagt, kan B. ook vroeger vrijkomen. Zolang hij maar psychologische begeleiding krijgt.

‘Dit vonnis is een schande’, zei meester Hand Deneyer, de advocaat van de broer van de vermoorde papa. ‘Blijkbaar heeft het voor de jongen geloond om op de vorige zitting tranen met tuiten te wenen.’

Over een paar weken begint in Nijvel het assisenproces tegen de oudere broer van B. en hun moeder. Voor dezelfde vadermoord.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S