Komst Albert Heijn bevestigd

Aarschot -

Er komt een vestiging van Albert Heijn in Aarschot. Het schepencollege laat daar nog weinig twijfel over bestaan.

De stad maakt werk van de ontwikkeling van de site Witte Molen. ‘We kiezen resoluut voor een lokaal bedrijventerrein’, zegt burgemeester André Peeters (CD&V).

‘Met de vergunning creëren we ruimte voor lokale bedrijven, waarvan er nu enkele zonevreemd zitten. Maar bovendien kunnen we ook extra troeven uitspelen. We kunnen onder meer Albert Heijn aantrekken.’

‘We hebben voor de exploitatie van dit terrein heel wat engagementen van de ontwikkelaar kunnen bedingen. Zo zal het aanbod complementair moeten zijn met winkels in de binnenstad. We streven ook naar gestructureerd overleg met de lokale handel en retailers.’

‘Met dit handelsvestigingsbeleid zijn we een pionier in Vlaanderen’, meent schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga (CD&V).

Delhaize

De burgemeester en de schepen menen dat de komst van Albert Heijn geen invloed zal hebben op de Delhaize op de Grote Markt omdat die vooral mikt op mensen uit de binnenstad. Ze verwachten zelfs geen zware gevolgen op de verkeersstroom op de Herseltse Steenweg. Sommige oppositieleden vrezen dat dat wel het geval zal zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio