Winkel twee keer beroofd in drie dagen

Winkel twee keer beroofd in drie dagen

Muntaz Malik voor de houten plaat die al voor de tweede keer in drie dagen zijn winkelruit vervangt. Foto: gvb

Neerpelt -

In nauwelijks enkele dagen tijd werd twee keer ingebroken in het winkeltje Paco’s Tabacco tegenover het Neerpeltse treinstation. Telkens gingen de dieven door het grote raam in de voorgevel naar binnen. ‘De eerste keer gingen ze aan de haal met de kassa waarin 1.800 euro zat’, zegt zaakvoerder Muntaz Malik.

‘De eerste inbraak was afgelopen zaterdag rond half zeven ’s ochtends. Een buur van de winkel belde me op. Hij had twee dames zien weglopen. De grote ruit aan de voorkant van mijn zaak was helemaal stukgeslagen met een zwaar voorwerp’, vertelt Muntaz Malik, zaakvoerder van Paco’s Tabacco in de Stationsstraat. ‘De volledige kassa namen ze mee. Daarin zat zowat 1.800 euro. Sigaretten hebben ze gelukkig niet mee gegraaid. Die zitten achter slot en grendel in een beveiligde kast. De politie en de recherche zijn afgekomen en startten meteen een onderzoek. De brandweer heeft met een plaat het stukgeslagen raam dichtgetimmerd.’

Zondag contacteerde Malik een ramenmaker. ‘Die kwam de afmetingen opnemen en bezorgde me maandagavond alvast een noodraam in afwachting van een definitieve herstelling. Maar rond 2 uur maandagnacht werd er weer ingebroken. 

Lees meer in Het Nieuwsblad van woensdag 25 februari

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees