Eindelijk: Siri heeft Nederlands geleerd

Eindelijk: Siri heeft Nederlands geleerd

In de betaversie van het nieuwe besturingssysteem van Apple zit een grote vernieuwing. Siri, de persoonlijke assistent(e) op iPhones en iPads, is het Nederlands eindelijk machtig.

Wanneer is de volgende bus? Waar is het dichtstbijzijnde tankstation? Hoeveel graden wordt het? Hoe gaat het met mijn aandelen? Het zijn allemaal vragen waarmee Apple-gebruikers sinds 2011 al terechtkunnen bij Siri. De persoonlijke assistent(e) - afhankelijk van of je een vrouwen- of mannenstem kiest - helpt je met alles waar je in het dagelijkse leven mee te maken krijgt.

Het nadeel was dat Siri de voorbije jaren alleen in andere talen te gebruiken was. Toch is er goed nieuws: iCulture kondigt aan dat er een Nederlandstalige versie komt. Die zal opgenomen worden in de nieuwe versie van besturingssysteem iOS, waar de betaversie nu al van gelanceerd is. De volledige versie van het besturingssysteem wordt vermoedelijk gelanceerd in maart of april. Een nadeel (voor sommigen) is dat voorlopig alleen een mannenstem beschikbaar is in het Nederlands.

De medewerkers van de website hebben het al eens uitgeprobeerd en zo gaat het eraan toe:

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees