Wie vinden de renners de grappigste en wie vinden ze zelf de beste?

Wie vinden de renners de grappigste en wie vinden ze zelf de beste?

Foto: foto Marc Van Hecke

Sporza-wielerjournalist Christophe Vandegoor schreef afgelopen winter 90 renners aan en 54 van hen (=60%) vulde een enquête in, waardoor we een straf beeld krijgen van inside het peloton. Enkele weetjes over en van de Vlaamse profrenners:

Wie is de grappigste renner?

‘Pieter Serry (Etixx-QuickStep) moet humoristische kwaliteiten hebben want zijn naam wordt het vaakst genoemd (6)’, zegt Vandegoor, “gevolgd door Gert Dockx en Adam Hansen (3). Tom Boonen en Kevin Peeters (2) blijven het grote peloton renners die één keer worden vernoemd, net voor.’ Zes vermeldingen op 60 renners is natuurlijk niet zo veel, maar het geeft toch wel een leuk beeld van de grappigste renner onder de renners.

Wie is de fairste renner?

Hier worden veel verschillende namen genoemd en dat is natuurlijk moeilijk objectief te beoordelen want niet het hele peloton heeft deze vragenlijkst ingevuld. Maar Kristof Vandewalle krijgt toch de meeste streepjes achter zijn namen (4), gevolgd door Van Avermaet en Boonen (3) en James Vanlandschoot (2). Voor het overige is er een grote versnippering met een hele rist namen die 1 keer vermeld worden.

Wie is de grootste acrobaat? Het peloton is het hier eens met elkaar. “Peter Sagan wint overduidelijk”, aldus Vandegoor. “Hij krijgt maar liefst 39 vermeldingen. Tom Meeusen (4) en Julian Alaphilippe (3) worden ook bestempeld als ‘acrobaten’ op de fiets. Napolitano, Roelandts, Kruopis en Danny Van Poppel krijgen een eervolle vermelding.”

Wie is de leepste renner?

“Mag het als een verrassing overkomen dat Nick Nuyens deze vraag wint met 10 vermeldingen”, aldus Vandegoor. “Gevolgd door Simon Gerrans en Gianni Meersman (7), Niki Terpstra (3), Sep Vanmarcke (3), Mark Cavendish en Maxime Vantomme (2). Ook Keukeleire, Kroon, Jürgen Van den Broeck, Voeckler, Cancellara, De Troyer, Baugnies en Leukemans kunnen al eens leep en sluw uit de hoek komen.”

Wie is de beste helper?

Stijn Vandenbergh (11) en Iljo Keisse (9) worden overduidelijk als beste helpers bestempeld. Kevin De Weert, Daniele Bennati, Vasil Kirienka en Marcel Sieberg (3) worden ook gewaardeerd. Daarnaast nog een rist renners die één keer werden vernoemd.

Wie is de beste renner waar je ooit mee hebt gereden?

“Deze vraag is eerder indicatief en niet objectief meetbaar omdat niet iedereen van het Vlaamse wielerpeloton ooit met Contador en/of Nibali en/of Armstrong heeft gereden”, meent Vandegeoor. “Maar hier scoort Tom Boonen (12 vermeldingen) het best, gevolgd door Cancellara (6), Nibali en Contador (5), Gilbert (4), Valverde, Wiggins, Martin en Freire (2).”

Welk Vlaams talent zal van zich doen spreken?

Louis Vervaecke (23%), Tiesj Benoot (17%) en Tim Wellens (13%) krijgen de meeste stemmen achter hun naam.

Wie zal doorbreken van de internationale namen?

Sprinter Caleb Ewan van Orica-GreenEdge (14%) wint hier voor Adam Yates (11%)

Wielrennen op Sportwereld.be

Lees zondag 1 maart Het Nieuwsblad helemaal gratis. Alles over de Omloop Het Nieuwsblad en een vooruitblik op Kuurne-Brussel-Kuurne. Schrijf je nu in! Klik hier >

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.