Bestolen wielerploeg kan toch starten in Omloop Het Nieuwsblad

Bestolen wielerploeg kan toch starten in Omloop Het Nieuwsblad

Foto: Photo News

De Deens professioneel continentale ploeg Cult Energy zal zaterdag dan toch starten in de Omloop Het Nieuwsblad. Het team werd afgelopen zaterdagnacht tijdens de Ronde van de Haut Var van al haar fietsmateriaal, ter waarde van zowat 300.000 euro, bestolen en moest daardoor noodgedwongen forfait geven voor de tweede etappe.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Het gestolen materiaal is nog steeds niet terug maar met de hulp van enkele sponsors en vrienden kunnen onze renners nu toch starten in de Belgische openingsklassieker’, stelt sportdirecteur Luke Roberts. ‘Wij hebben enkele renners binnen het team die een vooraanstaande rol kunnen spelen in deze kasseiklassieker. Ik denk daarbij zelfs aan een plaats in de top tien. Russell Downing en Martin Mortensen hebben hard getraind deze winter en ze kennen de wedstrijd. Maar ook de rest van de ploeg is zeer gemotiveerd en zal ook in de Omloop Het Nieuwsblad zeer offensief voor de dag komen.’

De selectie bij Cult Energy voor de Omloop Het Nieuwsblad:

Russel Downing (GBr), Michael Carbel (Den), Alex Kirsch (Lux), Martin Mortensen (Den), Michael Reihs (Den), Mads Pedersen (Ned), Joel Zangerle (Lux) en Troels Vinther (Den)

Lees zondag 1 maart Het Nieuwsblad helemaal gratis. Alles over de Omloop Het Nieuwsblad en een vooruitblik op Kuurne-Brussel-Kuurne. Schrijf je nu in! Klik hier >

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.