Ook gewonde man aangehouden na schietpartij

Sint-Gillis -

In het onderzoek naar de schietpartij aan nachtclub Silver Club in Sint-Gillis is niet alleen de eigenaar van de nachtclub aangehouden maar ook een van de mannen die bij de schietpartij gewond raakte. Beide mannen zijn in verdenking gesteld voor poging doodslag en verschijnen vrijdag voor de Brusselse raadkamer.

De schietpartij aan de nachtclub in de Jourdanstraat vond maandagochtend rond 07.50 uur plaats en maakte twee slachtoffers, twee mannen. Beiden raakten zwaargewond en één van hen verkeerde na de feiten zelfs in levensgevaar. Volgens de vaststellingen van de ballistisch deskundige van het Brusselse parket zou er zowel vanop straat naar de nachtclub geschoten zijn als vanuit de nachtclub naar mensen die zich op straat bevonden.

Volgens S.Y., de eigenaar van de nachtclub, hadden er zich de voorbije dagen al herhaaldelijk problemen voorgedaan met enkele bezoekers van de nachtclub. Maandagochtend zou het opnieuw tot een conflict gekomen zijn toen dezelfde groep mensen ditmaal de toegang tot de club geweigerd werd. S.Y. zou gezien hebben dat één van de amokmakende bezoekers een vuurwapen droeg en het zou tot een schietpartij gekomen zijn.

Volgens Y. heeft hij alleen de schoten beantwoord die door de agressieve bezoekers eerst werden afgevuurd maar verder onderzoek, onder meer van de beelden van de bewakingscamera’s, moet daarover duidelijkheid brengen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees