Griepepidemie alweer op de terugweg

Griepepidemie alweer op de terugweg

Foto: IMAGEGLOBE

Het aantal mensen dat met griepsymptomen naar de huisarts ging, is de voorbije week duidelijk afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers die woensdag werden bekendgemaakt door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Daarmee lijkt de griepepidemie in België al over haar hoogtepunt heen.

Tussen 16 en 22 februari hebben ongeveer 675 op de 100.000 inwoners hun huisarts geconsulteerd vanwege griepsymptomen. Een week eerder waren dat er nog 957, maar ook toen was er al sprake van een stabilisatie van het aantal griepgevallen. ‘Met deze daling lijkt het erop dat de griepepidemie stilaan terrein verliest’, zegt dr. Viviane Van Casteren, epidemiologe bij het WIV.

De daling van het aantal griepgevallen doet zich volgens het WIV voor bij alle leeftijdscategorieën, behalve de 65-plussers.

Sinds het begin van het seizoen doen in ons land drie griepvirussen de ronde: A(H1N1), A(H3N2) en B. De afgelopen week was er een sterk overwicht (75 procent) van de stam A(H3N2). Die stam komt niet overeen met de stam in het griepvaccin.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees