Noel Gallagher: ‘Songs schrijven voor Liam? Niet waarschijnlijk’

Noel Gallagher: ‘Songs schrijven voor Liam? Niet waarschijnlijk’

Noel (links) en Liam Gallagher in betere tijden. Foto: BELGAIMAGE

Het ziet er niet naar uit dat ex-Oasis-gitarist Noel Gallagher songs gaat schrijven voor zijn broer Liam. ‘Ik zie me nog eerder een dubbelalbum opnemen met Damon Albarn’, zegt hij.

Het zijn drukke tijden voor Noel Gallagher. De gewezen gitarist en voornaamste songschrijver van Oasis heeft sinds de split van de band zijn eigen groep - Noel Gallagher’s High Flying Birds - en brengt daarmee volgende week zijn tweede album uit. Daarna vertrekt hij meteen op een lange Europese tournee, die hem onder meer langs de Brusselse AB en Rock Werchter brengt.

In een interview met Stereogum werd de oudste van de Gallagher-broers nog eens gepeild naar de andere plannen die hij heeft. Zo had Noel zijn broer Liam recent aangeraden om een soloplaat op te nemen. Maar zou hij daar dan nummers voor schrijven? ‘Dat lijkt me onwaarschijnlijk’, zegt Gallagher in een interview met Stereogum. ‘Ik denk niet dat Liam het soort van persoon is die mij zoiets zou komen vragen. Maar als iemand me zou vragen of ik het zou zien zitten, zou ik zeker niet nee zeggen. Maar de kans dat het gebeurt, is klein. Het is waarschijnlijker dat ik samen met Damon Albarn (van Blur, nvdr) een dubbelalbum maak, dan dat ik songs ga schrijven voor Liam.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees