Toch tien F1-teams op de startgrid van het nieuwe F1-seizoen?

Toch tien F1-teams op de startgrid van het nieuwe F1-seizoen?

Will Stevens Foto: Manor F1 Team

Manor heeft Will Stevens bevestigd als rijder en hoopt om binnen twee weken aan de start te staan van de GP van Australië. Zo krijgen we dan toch misschien tien teams op de F1-startgrid in Australië.

Het Manor F1 team, het vroegere Marussia F1 team, heeft vandaag een update gegeven over haar toekomstplannen. De renstal hoopt om binnen een goede twee weken aan de start te staan van de GP van Australië.

Het F1-team is volop bezig met het aanpassen van haar wagen uit 2014 aan de vereisten en regels voor het F1-seizoen 2015. De renstal beweert de voorbije weken grote stappen te hebben gezet en bevestigde alvast Will Stevens als racepiloot. Een tweede racepiloot werd nog niet bevestigd.

'Het Manor F1 team maakt serieus progressie met het oog op de seizoensopener van het F1-seizoen 2015 in Australië, over amper twee weken," luidt het in een mededeling van het Manor F1 team. "De volgende opwindende stap daarin is de aankondiging van haar eerste rijder en dat is Will Stevens.'

'Will is bekend bij het team van zijn periode als reserverijder bij Marussia. Tegen het einde van het F1-seizoen 2014 reed hij even ook als racepiloot voor Caterham.'

Ook wat de wagen betreft wordt er blijkbaar de nodige progressie geboekt. Het team hoopt dan ook om in Melbourne op de startgrid te kunnen staan.

'De wagen waarmee Manor wil deelnemen aan het nieuwe seizoen bevindt zich in een vergevorderd stadium. In de fabriek in in Dinnington werkt het personeel 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7, om alles op tijd klaar te krijgen tegen 6 maart, wanneer alles uiterlijk op het vliegtuig richting Australië moet geplaatst worden,' besluit het team.

De kans neemt dus toe dat we alsnog tien teams op de startgrid van de Formule 1 krijgen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.