Mode

TREND. Zeg het met je handtas

TREND. Zeg het met je handtas

Ruth met een tas van het Nederlandse label Stieglitz Foto: *

Ruth Van Soom blogt al sinds 2011 en heeft sinds kort haar eigen website: The Journey of Ruth. Ze werkt al zeven jaar in de modewereld en beschrijft zich als een manusje van alles : ze doet stylings, fotografeert, schrijft verhalen, poseert en verdiept zich graag in alles wat met webdesign en social media te maken heeft. Voor She spot ze de laatste streetstyle trends. Vandaag: tassen die je over de schouder en op de heup draagt, de zogenaamde crossbody bags.

Er bestaan vele theorieën over wat een handtas over je zegt. Zo zou een voorliefde voor de crossbody bag betekenen dat je je spullen graag dichtbij draagt en dat je gesloten bent. In mijn ogen is het eerder een praktische, maar toch ook esthetische keuze. En blijkbaar denken veel vrouwen er zo over, want schoudertassen zijn hip en happening in het straatbeeld!

Enkele jaren geleden was het trendy om grote tassen aan je onderarm te laten bengelen. Het had iets chique en sterren als Victoria Beckham, Nicole Richie en de Olsen tweeling deden het ons maar al te graag voor. Uiteindelijk bleek dit toch niet de handigste manier te zijn om je spullen mee te dragen. Zeker niet voor het merendeel van de vrouwen, die heel wat praktische zaken om hun arm dragen.

De handtassentrend is de laatste tijd niet sterk geëvolueerd, maar wie goed kijkt, ziet verandering. Esthetiek komt nog altijd op de eerste plaats, maar niet zonder ook rekening te houden met de draagbaarheid. Zo werden vele bestaande modellen voorzien van een lange schouderriem, zodat je zelf kan bepalen hoe je je tas draagt. Ook grote merken brachten een kleine crossbody versie uit van bestaande modellen. Zo werden o.a. de micro Nightingale van Givenchy en de tiny PS1 van Proenza Schouler gelanceerd, niet enkel praktisch maar ook nog eens goedkoper.

Bedoeling van de crossbody bag is dat je je tas nonchalant over één schouder draagt of nog beter, gekruist over het lichaam. De grootte maakt niet veel uit, hoewel toch opvallend veel kleine exemplaren de revue passeren. Wat ik ook heel leuk vind, zijn de versies in felle kleurtjes. Bij een zomerse outfit maken deze echt de look compleet!

Joke, draagt een tas van Deena & Ozzy bij Urban Outfitters. Tassen rechts: beige tas Zign via Zalando, zwarte tas Baggy via Avance

 

Jana draagt een tas van Royal Republiq. Linkse tas: Sessun

Nathalie draagt de trio bag van Céline. Tassen rechts: H&M (boven) en Stieglitz (onder)

Julie draagt een vintage Delvaux. Tassenn links: American Vintage (boven), Daphny Raes(onder)

Volg de avonturen van Ruth via www.thejourneyofruth.com

Volg Ruth op Facebook en Instagram

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees