Pukkelpop en muziekblog krijgen eigen avond op vermaard showcasefestival

Pukkelpop en muziekblog krijgen eigen avond op vermaard showcasefestival

Foto: DBA

Pukkelpop en de Belgische muziekblog Disco Naïveté organiseren op de openingsavond van het South By Southwest-festival een eigen avond. Daarop treden onder meer de Belgische bands BRNS en Vuurwerk op.

Op woensdag 18 maart gaat in het Amerikaanse Austin, Texas, het South By Southwest-festival (SXSW) van start. Op de openingsavond van dat internationaal vermaarde festival spelen de Belgen een belangrijke rol. In Red 7, een van de belangrijkste clubs van de stad, organiseren Pukkelpop en de Belgische muziekblog Disco Naïveté dan samen een showcase-avond.

Op die avond zullen enkele internationale bands als Mew, Kate Boy, Juce en Rainy Milo optreden, maar ook de Belgische groepen BRNS en Vuurwerk zullen van de partij zijn.

‘Al bijna 10 jaar trekken we met Pukkelpop naar SXSW om er nieuwe bands te ontdekken en de muzikale trends te voelen’, zegt organisator Chokri Mahassine. ‘We zagen er in een van de honderden clubs onder andere Fleet Foxes, Amy Winehouse, Diplo en Mumford & Sons vlak voor hun doorbraak. Veel bekende muziekblogs zoals Pitchfork en internationale festivals organiseren er hun eigen feestjes.’

‘Ook Jarri en zijn buzzblog Disco Naïveté organiseerden in het verleden al enkele succesvolle showcase-avonden en dit jaar gaan we samen met hem voor een spraakmakende show in Red 7. Hij opereert met zijn website vanuit een kamertje in Antwerpen, maar wordt internationaal op de voet gevolgd door tal van muziekliefhebbers en mensen in de muziekindustrie. Een ideale match met Pukkelpop, waar we het ontdekken van muziek al 30 jaar hoog in het vaandel dragen.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S