Sven Nys botst met toeschouwer in Waregem

Het kader van de fiets van Sven Nys is helemaal gebroken Foto: Twitter

Sven Nys (Crelan-AA Drink) is woensdag op de Cyclocross Masters te Waregem tijdens de tijdrit over één ronde zwaar ten val gekomen toen hij in botsing kwam met een toeschouwer, die plots het parcours overstak.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Het gaat niet meer’, zei een aangeslagen Nys. ‘Ik ben duizelig en heb enorm veel pijn aan mijn hoofd. Ik gooi noodgedwongen de handdoek. Ik kwam in volle inspanning tijdens de tijdrit in aanvaring met een toeschouwer, die plots het parcours overstak. Ik kon geen kant meer uit. Mijn fiets is in twee stukken gebroken. Ik trek er een streep onder.’ Daarna trok naar Nys naar zijn camper om er te bekomen van de klap.

Blessures vallen mee

Nys liep daarbij geen zware blessures op. Dat verklaarde Jan Verstraeten, sportdirecteur bij Crelan-AA Drink. 'Sven Nys heeft vooral veel last aan het achterhoofd. Na de val kwam hij immers tegen de nadarafsluiting terecht. Door de botsing met die overstekende toeschouwer brak zijn fietskader helemaal doormidden. De klap moet dus wel enorm geweest zijn', stelde Verstraeten. 'Nadat hij wat bekomen was van de slag heeft hij plaatsgenomen in de camper en is hij naar huis vertrokken. Indien Sven Nys morgen nog last moest hebben van die val, dan zal hij een onderzoek ondergaan in het ziekenhuis. Maar dat is tot nu nog niet aan de orde.' Vanochtend tweette Nys al dat alles ok is.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.