Netmanager Jean Philip De Tender verlaat de VRT

Netmanager Jean Philip De Tender verlaat de VRT

Jean Philip De Tender. Foto: BDW

Jean Philip De Tender, gewezen netmanager van Eén, wordt vanaf 1 mei de nieuwe directeur media van de European Broadcasting Union (EBU). Dat meldt de VRT woensdag. De EBU is het samenwerkingsverband van voornamelijk openbare omroepen uit de meeste Europese landen.

De Tender ging in 1989 aan de slag bij de openbare omroep, eerst als redacteur en later als eindredacteur van diverse actua-programma’s van Jan Van Rompaey. Van 2007 tot 2014 was hij netmanager van Eén en sinds vorig jaar is hij manager televisie.

Na 25 jaar bij de VRT vindt De Tender het tijd voor een nieuwe uitdaging. ‘Ik kijk er naar uit om, met wat ik bij VRT heb geleerd, vanop het internationale niveau te ijveren voor het belang van sterke, publieke omroepen’, aldus De Tender.

Leo Hellemans, de gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep, is ‘in de eerste plaats fier dat iemand van VRT zo’n topfunctie gaat bekleden bij de EBU’.

De Tender blijft tot 30 april op post als manager televisie bij de VRT. De openbare omroep werkt volop aan de integratie van de afdelingen Media en Productie. Bij die oefening zal blijken hoe de taken van de manager televisie verder worden opgevolgd, luidt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees