Kinderkankerfonds-oprichter Yves Benoit is De Strafste Gentenaar 2014

Gent - Yves Benoit, de oprichter van het Kinderkankerfonds en ene van de drijvende krachten achter het kinderziekenhuis van het Gentse UZ, is woensdagavond verkozen tot De Strafste Gentenaar 2014. Hij volgt regisseur Felix van Groeningen op. 'Formidabel, jullie belonen de moed van al die kinderen die vechten om te overleven', zei Benoit geëmotioneerd.

Dokter Yves Benoit bouwde de kinderkankerafdeling van het UZ Gent uit tot wat die vandaag is. Hij is ook de oprichter van het Kinderkankerfonds. Hij ging vorig jaar met emeritaat, maar laat het ziekenhuis en het fonds niet los.

Bijna 10.000 Gentenaars en een Gentse vakjury verkozen Benoit woensdagavond op het gala van De Strafste Gentenaar in het Marriott-hotel tot de Strafste Gentenaar 2014. Hij volgt daarmee Felix van Groeningenm Freek Braeckman, Barbara Sarafian en Frank De Winne op.

'Wat jullie hier doen is formidabel. Met deze bekroning belonen jullie de moed van al die kinderen die het zo moeilijk hebben en moeten vechten om te overleven', zei Benoit toen hij de prijs in ontvangst nam.

LEES OOK: Yves Benoit: 'Ik heb me nooit kunnen verzoenen met kinderen die afzien'

Paul Van Cauwenberge, oud rector UGent, noemde Benoit in De Gentenaar vorige maand 'niet alleen een fantastische clinicus met veel publicaties op zijn naam, maar ook een man met een zeer groot hart. Hij heeft van de zorg voor kinderen met kanker zijn levenswerk gemaakt.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio