Mathieu van der Poel zegeviert in Cyclocross Masters

Mathieu van der Poel zegeviert in Cyclocross Masters

Mathieu van der Poel wint de Cyclocross Masters Foto: BELGA

Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) heeft woensdag de Cyclocross Masters in het hartje van Waregem gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen haalde het afgescheiden van Wout Van Aert en Kevin Pauwels. Bij de vrouwen stond er geen maat op Sanne Cant, na een sprint met Ellen Van Loy.

Het was Bart Aernouts die de eerste ronde van de wedstrijd over dertig minuten voor zijn rekening nam. De afscheidnemende renner werd wat later ingehaald en de koppositie werd overgenomen door het trio met Meeusen, Van der Poel en Michael Vanthourenhout. Zij kregen in de slotronde het gezelschap van Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout en de Nederlander Lars van der Haar. In de slotmeters realiseerde Van der Poel een klein kloofje. Hij haalde het zo voor Van Aert en Pauwels.

Tom Meeusen was de sterkste in de tijdrit over een ronde. Hij was daarin net vier seconden sneller dan Sven Vanthourenhout en Diether Vanthourenhout. Sven Nys botste tegen een overstekende toeschouwer en moest opgeven. In het daaropvolgende nummer, de jumping, ontbond Meeusen opnieuw zijn duivels. De Telenet-Fidea-renner sprong eerst vlotjes over 70 centimeter. Meeusen deed daar nog eens vijf centimeter bij, maar strandde bij zijn poging om over 80 centimeter te springen.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.