Leverkusen dolt met Atlético, maar komt nog goed weg

Leverkusen dolt met Atlético, maar komt nog goed weg

Hakan Calhanoglu scoorde het enige doelpunt Foto: EPA

Leverkusen maakte brandhout van Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League in een kansrijke wedstrijd, al deed de zuinige 1-0-zege dat niet uitschijnen. In de eerste helft morste de thuisploeg met de kansen, na de rust was het via Hakan Calhanoglu wel trefzeker. Atlético Madrid, de finalist van vorig jaar, kon de hoge verwachtingen allesbehalve waarmaken en speelde een flauwe wedstrijd.

Leverkusen wilde een einde maken aan de vloek op het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. Het bereikte al drie keer eerde de knock-outfase, maar verloor telkens roemloos van respectievelijk Liverpool, Barcelona en vorig jaar Paris Saint-Germain.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en dreigde meteen via targetspits Josip Drmic. De aanvallers van Atlético droegen verdedigend echter meteen hun steentje bij en Mario Mandzukic kon op de lijn wegwerken. Niet veel later was Drmic opnieuw gevaarlijk: in een warrige situatie profiteerde hij van onbeslissendheid bij de Atlético-verdediging, maar zijn schot werd ditmaal gestuit door de rug van de laatste verdediger.

Spaanse schietschijf

Leverkusen speelde op een wolk en de Madrilenen waren de eerste veertig minuten een spreekwoordelijke schietschijf. Een Duits doelpunt hing in de lucht, maar doelman Moya hield zijn ploeg recht met hoognodige interventies. Tegen een schitterend schot vanop 30 meter van Emir Spahic was de Spanjaard evenwel kansloos, maar de knal spatte uiteen op de kruising en zo ontzegde het doelhout Leverkusen een verdiende voorsprong.

Atlético kreeg vijf minuten voor de rust wel een monsterkans om op een diefje aan de leiding te komen:  Arda Turan dropte de bal naar de vrijstaande Antoine Griezmann in het strafschopgebied, maar keeper Bernd Leno rekte zich grandioos om de bal net voor de Franse spits weg te tikken.

Pauze schenkt Leverkusen precisie

Na de rust was Leverkusen van plan om minder te morsen met de kansen. De eerste grote kans was dan ook meteen een reden tot juichen voor de thuisaanhang: Spelverdeler Karim Bellarabi dolde even met de bal en zette met een briljant hakje drie mannetjes in de wind. Een vrijgespeelde Hakan Calhanoglu nam de bal dankbaar aan en fusilleerde Moya met een onhoudbaar schot.


Hakan Calhanoglu Goal Bayer Leverkusen 1-0... par EarthSavi

Met een aantal aanvallende wissels wilde Atlético zich in de wedstrijd knokken. Invaller Fernando Torres kreeg een kansje, maar hij schoot recht op Leno. Op de tegenprik poogde Drmic op zijn beurt te scoren, zijn schot was evenwel te slap.

Hoongelach galmde over de tribunes wanneer Madrid op een knullige manier zijn gelijkmaker dacht beet te hebben. Een hoekschop passeerde alles en iedereen en Torres kopte droogjes binnen. De bal bleek echter al bij het nemen van de hoekschop over de achterlijn te zijn gegaan. Frustratie volgde bij de bezoekers, dat culmineerde zich in een tweede gele kaart voor Tiago, die fel doorging op Bellarabi. Nadien kon Madrid geen enkele vuist meer maken tegen een controlerend Leverkusen, die de wedstrijd perfect uitspeelde.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer