Zes installaties maken Mechelse binnenstad kindvriendelijker

Dansende poppen, fonteinen en een reuzenopsinjoor

Ritmische fonteinen in de Melaan. Foto: if

Mechelen -

Zes interactieve installaties moeten de Mechelse binnenstad tegen midden mei aantrekkelijker maken voor kinderen. Wat dacht uw kroost van een ritmische fontein in de Melaan en dansende poppen en een reusachtige Opsinjoor aan de kathedraal?

Met flink wat steun van Toerisme Vlaanderen - dat 60 procent van de kosten draagt - investeert de stad 550.000 euro in de opstellingen. Zo wil Mechelen zich nog meer op de kaart zetten als kinderstad en aantrekkelijke bestemming voor gezinnen.

‘Bij een citytrip denken we automatisch aan historische gebouwen en musea. Daar is op zich niets mis mee, maar kinderen kijken er vaak tegen op’, stelt schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen).

Met de kindvriendelijke installaties in het historische centrum is Mechelen de eerste kunststad die resoluut de kaart van kinderen trekt. ‘We nodigen gezinnen actief uit om samen onze stad te ontdekken en te beleven. Door het aanbod uit te breiden, willen we citytrippers uit binnen- en buitenland overtuigen om hun kinderen niet thuis te laten’, zegt Siffer. Naast nationale attracties als Planckendael, Technopolis en het Speelgoedmuseum, speelt Mechelen voortaan haar binnenstad uit als extra troef.

Midden mei moeten vijf van de zes nieuwe installaties klaar zijn.

Klik hier en lees meer in de editie Mechelen-Lier van Het Nieuwsblad van donderdag 26 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio