Dertien kasseistroken kleuren finale 47ste GP Samyn

De 47e editie van de Grote Prijs Samyn (1.1) is niet op maat van de sprinters gesneden. Door werken aan het traditionele parcours bevat de finale van de editie van dit jaar immers 13 kasseistroken van in totaal 13 kilometer. De GP wordt op 4 maart gereden tussen Quaregnon en Dour.

Wielrennen op Sportwereld.be

De aankomst van de editie van 2015 ligt in het centrum van Dour, waar drie lokale ronden worden afgewerkt. Volgens de organisatie ligt de zwaarste kasseistrook, die een moeilijkheid van drie sterren kreeg, op iets meer dan 2 kilometer van de aankomst.

De mannenwedstrijd wordt voorafgegaan door de GP Samyn voor vrouwen, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Lotto Cycling Cup. Vorig jaar ging de Zweedse Emma Johannson (Orica-Ais) met de overwinning aan de haal. Bij de mannen was dat de Belg Maxime Vantomme (Roubaix-Lille Métropôle).

De GP Samyn wordt de openingswedstrijd van de nieuwe Lotto Wallonia Cup, een nieuw concept waartoe alle Waalse profkoersen behoren. Naast de GP Samyn zijn dat ook de GP Cerami (22/07), de Ronde van Wallonie (25-29/07), de GP van Wallonië (16/09), de Eurométropole Tour (30/09-4/10) en Binche-Chimay-Binche (6/10).

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.