Infuus met babymedicijn gevonden in camper Meeusen

Infuus met babymedicijn gevonden in camper Meeusen

Foto: pn

In tegenstelling tot Laurens Sweeck wordt het voor Tom Meeusen moeilijk om te ontkennen dat hij Vaminolact inspoot. Dopingjagers vonden namelijk een infuus met het goedje in zijn camper.

Vaminolact. Een product dat aan baby’s gegeven wordt om aan te sterken. En blijkbaar ook aan veldrijders. Volgens onze informatie kregen meerdere toppers het middel ingespoten bij ‘ozondokter’ Chris Mertens. ‘Ideaal voor een snellere recuperatie’, klinkt het. Hoewel de ‘babyvoeding’ niet op de officiële dopinglijst staat, mag een renner geen inspuitingen krijgen.

Het infuus werd gevonden na een anonieme tip in 2012 in de camper van Meeusen op de dag van de veldrit in Diegem en zou de aanleiding vormen van het hele strafdossier rond de sportdokter uit Rotselaar. Net als Sweeck riskeert Meeusen binnenkort twee jaar schorsing.

Gisteren kreeg hij te horen dat hij voor de disciplinaire commissie van de wielerbond moet verschijnen. De advocaat van Meeusen, Stijn Debaene, ontkende gisteren alvast formeel dat de veldrijder ooit injecties heeft gebruikt. ‘Er zijn geen verboden methodes toegepast, dus wij zullen met veel overtuiging de vrijspraak pleiten.’ Meeusen zelf heeft altijd volgehouden dat hij enkel naar Mertens trok om zich te laten behandelen voor zijn ontstoken sinussen. Het Leuvense gerecht meende destijds dat er ook bloedtransfusies plaatsvonden, iets wat zijn advocaat eveneens ontkent. Binnen enkele weken kent Meeusen zijn lot.

Corrigeer