Uitzendactiviteit trekt aan in januari

De sector van de uitzendarbeid kende in januari een uitzonderlijke piek, tot het hoogste peil sinds 2011. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon, die de verwachtingen evenwel tempert.

Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in januari steeg 12,34 procent tegenover januari vorig jaar: 11,90 procent meer in het arbeiderssegement en 12,92 procent meer in het bediendesegment. Tegenover december 2014 ging het om een stijging met 4,32 procent (5,50 procent bij de arbeiders, 2,73 procent bij de bedienden).

Federgon-directeur Paul Verschueren wijst er op dat de cijfers van januari positief beïnvloed zijn door twee eenmalige gebeurtenissen. Zo zijn de cijfers (en dus de vergelijkingsbasis) van december ondergewaardeerd als gevolg van de stakingen. Daarnaast viel 1 januari op een donderdag, zodat het aantal brugdagen beperkt bleef tot één in januari.

Federgon verwacht niet dat de erg sterke cijfers zich de komende maanden zullen herhalen. “We zien dat de activiteiten tijdens de tweede helft van februari een verzwakking vertoonden. Februari zal dus al een stuk minder zijn”, aldus Verschueren.

Federgon gaat er wel van uit dat 2015 globaal genomen positief zal uitdraaien voor de sector.

Corrigeer

NIEUWS