Televisiepresentator Emiel Goelen overleden

Televisiepresentator Emiel Goelen overleden

Foto: BELGAIMAGE

De voormalige televisiepresentator Emiel Goelen is op 65-jarige leeftijd overleden, dat heeft de VRT bekend gemaakt. In november vorig jaar getuigde hij in interviews nog dat hij totaal verlamd was door de spierziekte ALS.

Goelen was al sinds 1997 van het tv-scherm verdwenen, maar jarenlang was hij het gezicht van het consumentenmagazine ‘Op de Koop Toe’. ‘U kijkt toch ook?’, het zinnetje waarmee hij het TV1-programma (dat hij samen met Rita Van Neygen presenteerde) afsloot, is tot op vandaag een klassieker.

Vlaams Blok

Goelen werd in 1997 van het televisiescherm gehaald omdat hij geschenken zou hebben aanvaard. Hij vocht zijn ontslag aan bij de Raad van State, die hem in het gelijk stelde, maar hij keerde nooit terug naar de openbare omroep.

Goelen werkte nadien een tijd voor De Persgroep en als pr-verantwoordelijke bij luchtvaartmaatschappij VLM. In 2004 stapte hij in de politiek. Hij vertegenwoordigde het Vlaams Blok (nu Vlaams Belang, red.) in de Vlaamse commissie voor overheidscommunicatie.

Goelen leed zes jaar lang aan ALS. ‘Ik slaag er niet eens meer in mijn vingers te bewegen. Alles moeten ze voor me doen’, vertelde hij in november aan onze krant.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees