Uitbater discotheek the Oh! riskeert beroepsverbod

Uitbater discotheek the Oh! riskeert beroepsverbod

Foto: dji

Oostende -

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om de uitbater van de Oostendse discotheek the Oh! een beroepsverbod op te leggen. Pedro D.S. staat terecht omdat hij dealen toegelaten zou hebben in zijn dancing. Eind april stierf in diezelfde discotheek een 16-jarige aan een overdosis xtc.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april 2014 werd een 16-jarige jongen uit Waregem plots onwel in de Oostendse discotheek. Uit de autopsie bleek dat hij bezweken was aan een overdosis xtc. Recent moesten vier verdachten zich voor de strafrechter verantwoorden voor hun aandeel in die zaak. De rechtbank doet op 9 maart uitspraak. De uitbater van de discotheek is in die zaak niet betrokken. Toch moest de man voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen in een ander dossier. Hij wordt er immers van verdacht dat hij in 2012 in zijn zaak een oogje dichtkneep voor drugsdealers. Het openbaar ministerie vroeg om Pedro D.S. een beroepsverbod op te leggen.

Volgens de verdediging zijn de feiten helemaal niet bewezen. 'Toon mij aan waar mijn cliënt de verkoop van drugs heeft gefaciliteerd. Hij heeft er net alles aan gedaan om dat tegen te houden', pleitte zijn raadsman Walter Van Steenbrugge. De verdediging merkte bovendien op dat the Oh! afgelopen zomer al administratief gesloten was door de Oostendse burgemeester. Ten slotte vond meester Van Steenbrugge dat het parket vooral aan sfeerschepperij deed.

De rechtbank velt een vonnis op 13 april.

Corrigeer

NIEUWS