Seks & Relaties

Tinder straks duurder voor oudere gebruikers?

Tinder straks duurder voor oudere gebruikers?

Foto: Shutterstock

Tinder Plus, de geavanceerde versie van de gratis datingapp Tinder, verdeelt gebruikers in twee categorieën. Gebruikers die ouder zijn dan 28, betalen binnenkort meer dan jongere mensen die online op zoek zijn naar de liefde. Dat meldt de BBC.

In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn de nieuwe tarieven van Tinder Plus al van kracht. Britse gebruikers jonger dan 28 betalen omgerekend 5,49 euro per maand. Voor wie ouder is, kost de app op maandbasis 20,61 euro. In Amerika is de kloof tussen jong en ouder kleiner: de jongste gebruikers betalen maandelijks 8,95 euro, wie al 28 is 17,89 euro.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf is het idee voor de verschillende tarieven er gekomen na enkele tests. Daaruit blijkt dat jongere gebruikers minder geld hebben dan oudere klanten en bijgevolg ook minder willen betalen. ‘Veel diensten werken met verschillende prijscategorieën. Zo is de streamingdienst Spotify goedkoper voor studenten’, zegt hij aan de BBC. Het is niet duidelijk of de tarieven binnenkort ook in België worden toegepast.

De betaalversie van de app biedt nog een extra mogelijkheid: je zal foto’s die je per ongeluk hebt afgekeurd kunnen recupereren en een lief zoeken in een omgeving naar keuze.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees