Vijftig man op 'verplicht nummertje' over Mobiliteitsplan Gent

Vijftig man op 'verplicht nummertje' over Mobiliteitsplan Gent

Foto: bst

Gent - Iets meer dan vijftig mensen zijn dinsdagavond opgedaagd op een infoavond over het nieuwe Gentse Mobiliteitsplan. De infoavond, waar niets nieuws verteld werd, was een verplichte stap uit het openbaar onderzoek dat Stad Gent nog voert. En eigenlijk niet veel meer.

'Dit is een infoavond, geen debatavond. Na de uiteenzetting kan iedereen nog vragen stellen, niet in de groep, maar aan de verschillende medewerkers.' Het werd bij het begin van de infoavond over het Mobiliteitsplan in het AC Portus nog eens goed benadrukt. De avond was een verplichte stap in het openbaar onderzoek dat maandag van start ging, geen plenair debat.

De infoavond stond niet op de planning. Maar Stad Gent zag zich verplicht alsnog een openbaar onderzoek te organiseren nadat het Mobiliteitsplan onverwacht ingetrokken moest worden door een procedurefout. Iets meer dan vijftig mensen - die zich op voorhand hadden ingeschreven - luisterden dinsdag naar schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) die nog eens de grote lijnen van het Mobiliteitsplan uiteen zette.

Na de uiteenzetting van een half uurtje gingen Watteeuw en zijn medewerkers face-to-face in op persoonlijke vragen.

Watteeuw legde ook uit hoe mensen nog bezwaren of opmerkingen over het Mobiliteitsplan kunnen overmaken aan het stadsbestuur. Opmerkingen kunnen schriftelijk ingediend worden van 2 maart tot 5 april, aan de balie van het stadhuis of via een aangetekende brief aan Stad Gent. 'Waarom niet per mail? Dat is de gewoonte in een openbaar onderzoek', zei Watteeuw.

'Per mail werken stelt een probleem: je bent niet zeker van de afzender en het is juridisch niet duidelijk of de opmerking toekomt. Dat kunnen we niet naast ons neerleggen. Na 5 april maken we een eindrapport waarin de opmerkingen beantwoord worden. Alle indieners krijgen ook een persoonlijk antwoord.' Het openbaar onderzoek loopt nog vijf weken, tot begin april.

Een opmerking indienen? Hier alle info hoe u dat juist moet doen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio