Piet Huysentruyt

Recept van de dag

Gevulde tomaten met couscous

Gevulde tomaten met couscous

Ingrediënten

300 g couscous

4 citroenen

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 courgette

1 bot munt

2 stronkjes witlof

200 g geitenkaas

Zout en peper

4 grote tomaten

100 g passata

1 eetlepel sojaboter

Werkwijze

Doe de couscous in een kom en voeg er het citroensap en de olijfolie aan toe.

Hak de munt fijn en voeg hem er eveneens aan toe.

Dek de schotel af en zet hem een uur in de koelkast.

Roer de couscous los met een vork.

Snijd de geitenkaas in blokjes en voeg hem eraan toe.

Snijd alle groentjes fijn en bak ze aan in de sojaboter.

Haal het binnenste uit de tomaten en vermeng ze dan met de passata in een ovenschotel.

Zet de schotel in de oven gedurende ongeveer 15 minuten 180° C.

INFO

Voor 4 personen

Corrigeer