Gentse Kouter is niet langer bankenplein

Gentse Kouter is niet langer bankenplein

Aan de kant van de Kouter blijft een bankkantoor behouden op de gelijkvloerse verdieping, maar daarboven komen appartementen met terrassen. Foto: SumProjects

Gent -

Het statige kantoorgebouw van ING wordt vanaf mei verbouwd tot acht luxeappartementen. Daarmee is de transformatie van de Kouter van banken- tot woonplein compleet. De bank behoudt wel een kantoor op het gelijkvloers, waar ook een commerciele ruimte komt.

De eerste bank die haar kantoor op de Kouter afstootte en liet verbouwen tot een woningencomplex, was Fortis. Het majestueuze gebouw van de vroegere Generale Bank veranderde in Kouterhof met 52 woningen. Enige ­jaren later volgde KBC. Projectontwikkelaar Matexi verbouwt twee voormalige kantoorgebouwen van die bank, aan weerskanten van de Kouterdreef, tot een gemengd project met een KBC-kantoor, een winkelruimte en 41 luxeappartementen, verdeeld over de twee bouwblokken.

Nu volgt ook ING die beweging. De Nederlandse bank verkocht haar gebouw aan projectontwikkelaar nv Noan. De architecten zijn SumProjects.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van woensdag 04 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees