Winnende school krijgt klas van de toekomst van 20.000 euro

Scholieren bedenken apps om Frans te leren

Elke, Lise en Lara bedachten French Life, een knipoog naar de Sims. Foto: if

Tienen / Begijnendijk / Aarschot -

Maar liefst drie scholierenteams uit het Hageland hebben een genomineerde applicatie in de Samsung Innovation Challenge, een nationale wedstrijd. De teams mochten al naar een bootcamp in Antwerpen. Volgende week zijn de finalisten bekend.

Samsung organiseert de wedstrijd in samenwerking met de universiteiten van Mons en Antwerpen. Jongeren uit het secundair onderwijs over heel België werden aangezet om na te denken over hoe technologie Frans leren leuker, makkelijker en efficiënter kan maken. Drie van tien Vlaamse teams weten op 9 maart of ze doorbreken naar de nationale finale met ook drie laureaten uit Wallonië. De inzet? De klas van de toekomst voor hun school binnenhalen, met allerlei hoogtechnologische snufjes ter waarde van 20.000 euro.

Lara, Elke en Lise, allemaal 13, lopen school bij KA Tienen en bedachten een interactieve game om Frans te leren. Cleo en Noemie, ook 13, ook uit het KA Tienen, kwamen op de proppen met Shafran, gebaseerd op de populaire app Shazam. En de 16-jarige Brecht uit Begijnendijk bedacht De Vertaler, een manier om snel en eenvoudig een vreemde taal te leren.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Leuven-Hageland van donderdag 5 maart.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio