Sporthal barst uit zijn voegen

Sporthal barst uit zijn voegen

Schepen van Sport Matthias Mertens en Hans Hendrickx van het AGB bij de sporthal. Foto: fg

Glabbeek -

Sporthal Ter Linde in Glabbeek zit eivol, een gevolg van de daling van de huurprijzen. Ook van buiten de gemeenten stromen de clubs nu toe. Op een oplossing is het wachten tot na de bouw van de kleuterschool.

De sportclubs in Glabbeek zitten in de rats. Alleen tussen 16 en 18 uur is het kalm in de sporthal. Overdag komen scholen er sporten, 's avonds trekken clubspelers de plunje aan voor hun zaalsport. Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) beheert sinds de ontbinding van de vzw Sporthal de zaal. Begin vorig jaar verlaagde het bestuur het gebruikstarief tot 10 euro per uur voor de hele zaal, 8 euro voor twee derde ervan en 5 euro voor een derde. Dat tarief geldt voor iedereen. Vroeger betaalde een club uit Glabbeek 13,5 euro en een vereniging van buiten de gemeente 19,5 euro. Voor elke vijf beurten krijgt een club uit Glabbeek wel een zesde beurt gratis. Opmerkelijk is dat na de tariefverlaging de inkomsten niet daalden. Ze stegen zelfs lichtjes, dankzij het meerverbruik.

Maximale capaciteit

Het gevolg is wel dat sportclubs van buiten Glabbeek massaal toestromen. ‘De sporthal draait op zijn maximale capaciteit’, zegt AGB-voorzitter Hans Hendrickx, die eerder achttien jaar lang de cafetaria uitbaatte. ‘Nog meer clubs aannemen, is niet mogelijk. Enkel in juli en augustus zijn er nog gaatjes in de kalender, maar dat komt door de vakantie. Dan liggen de competities stil.’

De sporthal uitbreiden is ook niet aan de orde. Het gemeentebestuur voorziet alleen een degelijk onderhoud. Het trok 43.000 euro uit voor de vernieuwing van de douches en de sanitaire installaties. ‘Die waren dringend aan vervanging toe, want ze gaan al 21 jaar mee’, zegt schepen van Openbare Werken Matthias Mertens (Dorpspartij). ‘De nieuwbouwplannen voor de kleuterschool met turnzaal liggen klaar. Na schooltijd zullen er ook sportclubs terechtkunnen.’

De bouw van de kleuterschool met turnzaal start halfweg volgende maand. Het schepencollege wees zopas de werkzaamheden toe aan de firma Schoofs uit Borgloon. Met een bod van 1.069.297,16 euro deed het bedrijf de beste offerte bij de aanbesteding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio