19-jarige twee keer op dezelfde dag voor rechter

Kuurne -

Een 19-jarige jongeman uit Kuurne die bij verschillende politiecontroles tegen de lamp liep, heeft zich gisteren twee keer op dezelfde dag moeten verantwoorden op de rechtbank van Kortrijk.

Hij riskeert een celstraf van zes maanden voor gebruik en verkoop van cannabis. Daar kan nog eens drie maanden bijkomen voor verboden wapendracht.

Op 25 januari werd hij betrapt met 400 gram cannabis in zijn auto. Hij had de drugs net gekocht voor 2.000 euro. Hij gaf toe dat hij al drie maanden elke maand 800 gram cannabis kocht en een deel doorverkocht aan vrienden om zijn eigen gebruik te kunnen financieren Naast de celstraf werd ook 13.500 euro, de drugswinsten, verbeurd verklaard. ‘In werkelijkheid hield hij aan de handel bijna geen winsten over’, haalde zijn advocaat Filip De Reuse aan. ‘Hij vroeg aan zijn vrienden enkel de aankoopprijs, vrienden van vrienden betaalden wel iets meer. De echte winst bedroeg maar 450 euro.’

De verdediging vraagt opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Bij een andere politiecontrole werden in zijn auto een zelfgemaakte wapenstok en een klauwhamer aangetroffen. Hij was samen met vrienden onderweg om een vriend die bedreigd werd te gaan helpen. De jongeman ontkent dat de wapens van hem zijn en wil een test ondergaan met een leugendetector. De verdediging drong ook aan op een confrontatie. Beide zaken komen weer voor op 13 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees