Foto’s laten eindelijk zien waar kandidaten VTM-quiz in vallen

Eindelijk onthuld: Hier vallen de kandidaten van 'Valkuil' in

Verliezers vallen in een grote bak vol zachte blokken. Foto: rr

Waar vallen de kandidaten van het VTM-programma Valkuil in wanneer ze uitgeschakeld zijn en letterlijk door de grond zakken? Eindelijk zijn er foto’s die het antwoord geven: in een bad van blokken

Al sinds de start van het spelprogramma Valkuil in januari vragen kijkers zich af wat gebeurt met de kandidaten die uitgeschakeld zijn en door een valkuil zakken. Op Facebook is er zelfs een fanpagina ‘Waar vallen ze toch in bij Valkuil?’.

Om productionele redenen heeft VTM de vraag nooit willen beantwoorden. VTM wou alleen kwijt dat de kandidaten een zachte landing maken na een val van drie meter. Kandidaten worden op voorhand duidelijk gebrieft waar ze precies moeten gaan staan als ze ‘door de grond moeten zakken’ en wat de beste houding is als de valkuil effectief open gaat. Die valkuil wordt bij elke opname gecontroleerd, en deelnemers moeten een contract tekenen waarin duidelijk staat dat ze geen rug- en hartklachten hebben. Al van bij de preselecties wordt naar de fysieke paraatheid van de kandidaten gepolst. Omdat ondanks al die voorzorgsmaatregelen altijd wel iets kan gebeuren, is er tijdens de opnames altijd een ploeg hulpverleners aanwezig.

Uit foto’s blijkt nu wat zich precies onder het decor van het spelprogramma Valkuil bevindt: een bak met blokken. Het gaat om ‘stuntmousse’, stevig absorberende kubussen die vaak bij opnames van films en series worden gebruikt om de val van stuntmannen en -vrouwen te breken.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS