volleybalcev cup asse-Lennik-antwerpen 3-0 - Topvolley Callant Antwerpen niet opgewassen tegen sterk Asse-Lennik

‘Gevochten voor elke bal’

‘Gevochten voor elke bal’

Jorna smasht. Foto: Koen Merenss

Topvolley Callant Antwerpen bleek ook in Europa een maatje te klein voor Asse-Lennik. Het verloor gisteren de heenwedstrijd van de kwartfinales van de CEV Cup. Maar in tegenstelling tot de bekerfinale, knokten de Sinjoren nu wel voor elke bal en maakten ze er vanaf de tweede set een echte wedstrijd van.

Met opnieuw een onuitgegeven opstelling - middenspeler Van Bemmelen startte als opposite - nam Antwerpen een zwakke start. Maar het Antwerpen van gisteravond gooide nu de handdoek niet en liet zijn tanden zijn. Michael Andrei, toch wel een van de betere spelers bij Antwerpen, hinkte na deze nieuwe nederlaag dan ook op twee gedachten. ‘Er is de teleurstelling om de nederlaag. Geen enkele sporter verliest graag. Anderzijds hebben we de vele meegereisde supporters laten zien dat we nog niet dood en begraven zijn. We hebben gevochten voor iedere bal. We hebben als een hecht team geacteerd’, aldus de minzame Andrei, die niet verbaasd was over de mindere start.

‘We speelden voor het eerst sinds de verloren bekerfinale tegen Asse-Lennik. Onbewust speelde die wedstrijd door de hoofden en dat zorgde ervoor dat we toch wel met de nodige stress het terrein opstapten. Maar ik vind dat we ons daarna goed herpakt hebben en een degelijke reactie in huis hadden.’

Antwerpen gaf zich inderdaad niet gewonnen en wist zich in die eerste set beetje bij beetje in de wedstrijd te knokken. In set twee wisten de Sinjoren zelfs 10-12 voor te komen, in de derde set stond het 20-21. Toch kon Antwerpen die bonus niet omzetten in setwinst.

‘En dat is jammer, maar in vergelijking met de bekerfinale hebben we een zeer goede wedstrijd gespeeld. Vandaag volstond dat niet om Asse-Lennik voetje te lichten, misschien lukt het ons volgende week wel. Als we blijven werken zoals we bezig zijn en er met zijn allen voor blijven gaan, dan komt het wel goed met dit Antwerpen.’

Wat de CEV Cup betreft, volstaat het voor Asse-Lennik dat het volgende week twee sets wint om door te stoten naar de halve finales. Antwerpen moet de wedstrijd met 3-0 of 3-1 winnen en dan nog eens de golden set pakken. ‘Misschien op dit moment iets te veel van het goede. Maar in sport weet je nooit’, besluit Andrei.

Setstanden: 25-18, 25-21, 25-22.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio