Parking Marollen komt in Brigittinenstraat

Brussel -

In de plaats van een parking onder het Vossenplein, wordt de ondergrondse parking van de Brusselse Haard in de Brigittinenstraat uitgebreid.

Dat heeft de Brusselse gemeenteraad donderdag beslist. Eerder werd gedacht aan een parking onder het Vossenplein, maar die piste werd geschrapt na heel wat protest van buurtbewoners en sympathisanten. ‘De nood aan extra parkeergelegenheid in de Marollen is erg groot,’ zegt Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD). ‘Er zijn maar 700 beschikbare plaatsen. Tegelijk zijn voor die zone 700 bewonerskaarten uitgereikt. Wie bijvoorbeeld een meubel koopt in de Hoogstraat, moet in de buurt kunnen parkeren.’

Hoeveel parkeerplaatsen de uitgebreide parkeergarage zal tellen, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de modernisering en uitbreidingsmogelijkheden, waarvoor Brussel een lastenboek heeft opgesteld.

Tarieven

‘De huidige gebruikers zullen voortaan 50 euro per maand betalen, of 10 euro minder dan vandaag’, aldus Ampe. Minstens tien procent van de parkings worden trouwens voorbehouden voor de buurtbewoners, waarvan sommigen zelf vragen om meer parkeergelegenheid. Omdat het bovengrondse stuk er slecht bij ligt, eisen we dat de ontwikkelaars de verfraaiing daarvan opnemen in hun project. Ook dat zal de buurt ten goede komen.’

Waarom de uitbreiding van een bestaande parking niet eerder op tafel gekomen is? ‘Soms moet er eerst wat deining zijn voor dingen kunnen bewegen,’ besluit Ampe. Over enkele maanden beslist Brussel welke ontwikkelaar het project mag uitvoeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio