Tirreno-Adriatico vervangt twee dagen voor start ploegentijdrit door proloog

Tirreno-Adriatico vervangt twee dagen voor start ploegentijdrit door proloog

Foto: Movistar

Amper twee dagen voor de start van Tirreno-Adriatico heeft de organisatie beslist om de ploegentijdrit (22,7km) op de openingsdag te vervangen door een proloog (5,7km). De reden? Door het slechte weer in Toscane ligt een deel van het oorspronkelijke parcours bezaaid met omgewaaide bomen en de wind maakt het bijzonder gevaarlijk voor de renners. De start en aankomst blijven zoals gepland in Lido di Camaiore, een badplaats ten noorden van Pisa.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het schrappen van de ploegentijdrit is een streep door de rekening van de gespecialiseerde teams als Etixx-Quickstep, Orica-GreenEDGE en BMC. 


De rittenkoers tussen de twee zeeën krijgt zo twee individuele opdrachten tegen de tijd. Dinsdag 17 maart wordt er geëindigd met een tijdrit van 10 kilometer in San Benedetto del Tronto.

Maandag kregen de organisatoren heel wat tegenslag te verwerken. Zo zegden de Duitse spurtbom Marcel kittel (Giant-Alpecin) en de Brit Chris Froome (Sky) al af. De Tirreno was aangekondigd als de enige wedstrijd waarin de voornaamste vier tourfavorieten het tegen elkaar zouden opnemen, voor ze in juli in Frankrijk de degens zullen kruisen. Na het forfait van Froome blijven daar de Spanjaard Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), de Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) en de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) van over. 
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.