Waalse veldrijder Patrick Gaudy (38) overleden

Waalse veldrijder Patrick Gaudy (38) overleden

Foto: photonews

De Waalse veldrijder Patrick Gaudy is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op training. De vicekampioen bij de elite zonder contract van 2014 werd aangereden door een vrachtwagen in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert en stierf ter plaatse.

De voorbije maanden liet de pas maandag 38 geworden Gaudy zich verschillende keren opvallen tijdens enkele cyclocrosswedstrijden. In januari nog werd hij derde op het BK in Erpe-Mere bij de elite zonder contract.

Gaudy uit Waver werd rond 8.30 uur in de Rue des Trois Burettes in Mont-Saint-Guibert gegrepen door een vrachtwagen tijdens een training. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar hij stierf ter plekke. "Het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden, die te maken hebben met de dodehoek van de vrachtwagen en het oprijden van een fietspad", aldus de zonechef van politiezone Orne-Thyle.

In 2012 had Gaudy ook al een zwaar ongeval met zijn wagen. Hij liep toen verschillende breuken op in de ruggenwervel en er werd hem door de dokters weinig hoop gegeven om ooit nog te kunnen lopen. Hij vocht terug, begon opnieuw met fietsen en werd zo een van de weinig Waalse veldrijders in het peloton.

Tal van renners hebben intussen al hun medeleven betuigd aan de betreurde veldrijder. 'Heel triest om te horen dat Patrick Gaudy deze ochtend om het leven gekomen is bij een ongeval op training. We leven mee met zijn vrienden, familie en collega's', tweette de Belgische Wielerbond.

 

Heel de veldritwereld reageert geschokt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer