'Kunstzuilen' van 700.000 euro moeten dit najaar op de Korenmarkt staan

Gent - De twee hoge kunstwerken die voorzien zijn voor de betonnen sokkels op de Korenmarkt in Gent zouden er dit najaar moeten kunnen staan. Dat zei Annelies Storms (SP.A), schepen van Cultuur, maandagavond in de gemeenteraadscommissie. Voor elke 'zuil' is in een budget van 350.000 euro voorzien.

De betonnen sokkels voor de kunstwerken zijn al een tijd klaar. Op die voor de Hema zal de Turkse kunstenares Ayse Erkmen een twintig meter hoge, slanke zuil met een ketting gouden schakels eromheen laten verrijzen. Het ontwerp werd vorig jaar al onthuld.

Voor de sokkel in de buurt van de Sint-Niklaaskerk wordt er de komende weken een overeenkomst met kunstenares Ann Veronica Janssens en haar vaste assistent Wim Vermeylen getekend. Het schepencollege moet de gunning goedkeuren en daarna moet de gemeenteraad de opdracht geven. Een ontwerp is er nog niet.

'De bedoeling is om de twee werken in het najaar te realiseren', zei schepen Storms maandag tijdens de gemeenteraadscommissie. 'Of ze samen onthuld kunnen worden, is nog niet duidelijk. De timing is nog niet helemaal rond. Er is ook nog geen datum.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio