Actieplan tegen discriminatie in dienstensector op komst

Actieplan tegen discriminatie in dienstensector op komst

Philippe Muyters (N-VA) Foto: BELGA

Er komt een actieplan om discriminatie in de dienstenchequesector te bestrijden. Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) woensdag bekendgemaakt na afloop van een overleg met onder meer het Minderhedenforum en de sectorfederatie. Alle betrokkenen beloven voortaan hun ‘verantwoordelijkheid’ op te nemen tegen discriminatie.

Onlangs bleek uit een onderzoek van het Minderhedenforum dat twee op de drie dienstenchequebedrijven in Vlaanderen ingaat op de vraag van een klant om een niet-allochtone poetshulp te sturen.

Nog diezelfde kondigde Muyters (N-VA) aan met alle betrokkenen samen te zullen overleggen over maatregelen die deze discriminatie moeten tegengaan. Het overleg startte woensdag, met een eerste gesprek. Onder meer het Minderhedenforum en de sectorfederatie van de dienstenchequebedrijven waren er aanwezig.

‘De vergadering was de eerste van een overleg dat moet leiden tot een gedragen en gezamenlijk actieplan dat discriminatie in de sector moet tegengaan’, liet de minister na afloop weten. ‘Het actieplan zal engagementen van elk van de betrokkenen bevatten en gaat uit van positieve acties. Alle betrokkenen beloven voortaan hun verantwoordelijkheid op te nemen tegen discriminatie.’

Corrigeer

NIEUWS