Pop-upbar op de citadel

Diest -

D’Oranje Giraffen, een vereniging van Diestenaren die de stad meer leven willen inblazen met de organisatie van alternatieve evenementen, gaan op de citadel Zichtbar uitbaten.

Dat is een openlucht pop-upbar, opgetrokken uit gerecycleerde materialen. ‘We willen met Zichtbar een voedingsbodem creëren voor ideeën over de alternatieve ontwikkeling van de Citadel’, zegt Kim Lucas. ‘We willen ook de brug slaan tussen de stadskern en deze bijzondere site en bezoekers van buiten Diest aantrekken zodat die de mogelijkheden van de Citadel ook leren ontdekken.’

De opening van Zichtbar wordt gekoppeld aan de derde editie van de Gyspy Picnic op zaterdag 30 mei. Dat is een volksfeest met balkaninvloeden dat tevens het cultureel seizoen van CC Diest afsluit.

De bar komt naast de vroegere blok van de onderofficieren. Het wordt een constructie op basis van drie containers die met mekaar verbonden worden door een overkapping. D’Oranje Giraffen werken voor de opbouw ervan samen met de organisatoren van de Gitannekesfoor. Bezoekers van de bar kunnen gewoon iets drinken terwijl ze genieten van het uitzicht over de stad. D’Oranje Giraffen zorgen samen met de mensen van CC Diest voor een aantal kleinschalige activiteiten. Er komen onder meer openluchtfilms, straattheater en een reeks kleinere concerten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio