Jongen in ISIS-video gelinkt aan Franse dolle schutter

De man op de video zou volgens Franse veiligheidsdiensten de halfbroer van Mohamed Merah zijn Foto: rr

De knaap die in een ISIS-video een gijzelaar koudweg doodschiet, zou banden hebben met Mohamed Merah. Die schoot in 2012 zeven mensen dood in Toulouse. Franse speurders onderzoeken de zaak.

Frankrijk is een onderzoek begonnen naar de nieuwste gruwelvideo van Islamitisch Staat (ISIS). In die video is te zien hoe een jongen van een jaar of tien een gijzelaar koelbloedig executeert . Hij wordt daarbij geholpen door een Franssprekende ISIS-strijder.

Volgens een Franse politiebron denken de veiligheidsdiensten dat de man op de video Sabri Essid is, de halfbroer van Mohamed Merah. Die richtte in 2012 een bloedbad aan in Toulouse. Hij schoot drie Franse soldaten, een rabbi en drie Joodse kinderen dood voordat hij neergeschoten werd door de politie.

Zuster

De Franse politie probeert nu na te gaan of de jongen in de video de zoon van Essid is. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken geeft voorlopig geen commentaar op de zaak. Maar in mei verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken dat Souad, de zuster van Merah, waarschijnlijk naar Syrië gevlucht was met haar kinderen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees