Nieuwe beelden: Brugse oproerpolitie had handen vol met Besiktas-supporters

Brugge - Bij een incident voor de Europa Leaguewedstrijd tussen Club Brugge en Besiktas probeerden 100 à 200 Turkse supporters uit Berlijn zonder ticket het stadion binnen te geraken. De politie kon de raid terugdringen met behulp van het waterkanon. Er waren ook wat opstootjes binnen de Turkse aanhang, wellicht door politieke onenigheden.

In totaal werden acht mensen bestuurlijk aangehouden, waarvan vijf in het stadion zelf. 'Al bij al is het vrij rustig verlopen',aldus  Dirk Van Nuffel, korpschef van politiezone Brugge. 'Het gros van de bezoekende supporters heeft zich ook heel goed en vriendelijk gedragen. Deze match was voor ons wel de hevigste van de afgelopen vier jaar. Tegen bijvoorbeeld Wroclaw en Birmingham was het toch minder beladen.'

Drie mensen naar ziekenhuis door incident na wedstrijd

Bij rellen na de wedstrijd liep een supporter van Brugge ook nog een open beenbreuk op toen een wagen op hem inreed. Twee andere slachtoffers werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Na de wedstrijd verzamelden heel wat aanhangers van Club aan een supporterscafé met een bedenkelijke reputatie. Ze hielden de Gistelse Steenweg bezet en gingen de wagens van de Turkse supporters te lijf. Een zwarte Audi met vier Turkse Nederlanders probeerde toch door te rijden. Hierbij liep iemand een afgescheurde achillespees op, een andere supporter heeft een open beenbreuk. In totaal vielen er meerdere lichtgewonden, waarvan er één ook naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens de politie handelde de aanrijder uit zelfverdediging. 'We hebben ter plekke niemand opgepakt, maar zullen de helikopterbeelden van het incident bekijke'", aldus korpschef Dirk Van Nuffel.

 

Corrigeer