Autoverzekering dreigt duurder te worden

Autoverzekering dreigt duurder te worden

Foto: peter vervaet

De autoverzekering dreigt duurder te worden. Verzekeraars kijken na een rechterlijke uitspraak aan tegen hogere schadelasten en zouden de meerkosten wel eens kunnen doorrekenen aan de klanten, schrijft De Tijd.

Welke schade moeten verzekeraars vergoeden als bij een ongeval onduidelijk is welke bestuurder verantwoordelijk is? Over die kwestie velde het Grondwettelijk Hof in december een arrest en experts wijzen na het bestuderen ervan op de gevolgen. Het Hof besliste dat de verzekeraars zowel de lichamelijke als de materiële schade moeten vergoeden. De maatschappijen gingen er voordien van uit dat alleen de lichamelijke schade voor hun rekening was en de eigenaar de autoreparaties zelf moest betalen, tenzij bij een omniumverzekering.

‘Een aardbeving voor de verzekeringsmaatschappijen’, zegt verzekeringsexpert Nicolas Estienne. ‘Ze zullen meer moeten betalen om de blikschade te repareren. Daardoor riskeren de premies voor de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid de hoogte in te gaan, in die mate dat verzekeraars de meerkosten doorrekenen aan hun klanten.’

Corrigeer

MEER NIEUWS