Bouwvakker verpletterd onder betonplaat op werf Albert Heijn

Antwerpen -

Op een werf aan de voormalige Peugeotgarage in de Karel Oomsstraat in Antwerpen is vrijdagavond een 30-jarige bouwvakker uit Schaarbeek om het leven gekomen toen een betonnen vloerplaat het begaf. Twee collega’s van hem raakten eveneens gewond, maar verkeren niet in levensgevaar. Dat meldt de lokale politie. De oude garage wordt momenteel omgebouwd tot een vestiging van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn.

Omstreeks 19.00 uur waren drie bouwvakkers uit Schaarbeek bezig met het afbreken van een vloerplaat op een tussenverdieping van het gebouw. ‘Terwijl de mannen op de plaat stonden, begaf die het plots en viel zo’n vier meter naar beneden’, klinkt het bij de Antwerpse lokale politie. ‘Een van de arbeiders, een 30-jarige man uit Schaarbeek, kwam daarbij deels onder de betonplaat terecht. Hij overleed ter plaatse. Zijn twee werkmakkers, 22 en 35 en beiden ook uit Schaarbeek, werden gewond aan de onderste ledematen maar verkeerden niet in levensgevaar. Zij werden voor verzorging naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht.’

De stadsingenieur kwam ter plaatse om de stabiliteit van de werf te onderzoeken. Ook het technisch labo werd naar de onheilsplek gestuurd. Het parket en het arbeidsauditoraat werden door de politie op de hoogte gebracht.

De dienst slachtofferzorg ving de ouders van het overleden slachtoffer op, net als de twee gewonden, die volgens de politie zwaar onder de indruk waren van de feiten.

Corrigeer

MEER NIEUWS