ZULTE WAREGEM - KV OOSTENDE: 1-4

Oostende geeft Zulte Waregem lesje in counteren

Oostende heeft een ruime overwinning geboekt op het veld van Zulte Waregem. Ruiz scoorde driemaal en was de grote uitblinker bij de kustploeg, die vooral op de counter uitblonk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Fred Vanderbiest zag na zijn zege tegen Waasland-Beveren geen reden tot veranderingen in zijn team. Francky Dury voerde bij Zulte Waregem wel een aantal wissels door. Skulason verscheen opnieuw op het veld en ook Troisi, Benteke, Dujardin en Colpaert mochten aan de aftrap verschijnen.

Hoewel Zulte Waregem en Oostende al zeker waren van Play-off II, verschenen beide ploegen toch gemotiveerd aan de aftrap. Benteke kon voor Zulte Waregem meteen voor dreiging zorgen. Lukaku kon nog net in hoekschop werken. Aneke en Skúlason kregen allebei een gele kaart in de eerste helft, waardoor ze beiden de eerste match van Zulte Waregem in Play-off II missen.

Efficiënt op counter

Oostende begon slordig aan de partij, maar kwam geleidelijk meer en meer in de match. In de 32ste minuut sloeg Ruiz een eerste keer toe op de counter. Canesin zorgde voor de assist met een knappe doorsteekpass. 10 minuten later trof hij weer raak. Siani lanceerde Ruiz op de counter met een pass. De spits kon koelbloedig afwerken door Bossut te omspelen. Slecht nieuws was er voor Lukaku, die bij Oostende vlak voor de rust geblesseerd naar de kant moest.

Zulte kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Jonathan Benteke maakte de aanluitingstreffer voor Zulte Waregem. Hij kon een vrije trap van Verboom aan de 2de paal vrijstaand binnenkoppen.

Hattrick Ruiz

De hoop voor Essevee was echter van korte duur. Oostende pakte opnieuw uit met een uitstekende counter. De uitstekende Canesin legde terug op Berrier die kon scoren. De Fransman juichte niet uit respect voor zijn ex-ploeg. Ruiz telde Essevee in de blessuretijd helemaal uit met zijn derde treffer van de namiddag. Zulte Waregem kon sinds midden december thuis niet meer zegevieren.

Opmerkelijk

Oostende kon Zulte Waregem driemaal vloeren op de counter. John Jairo Ruiz scoorde zijn eerste hattrick. Frank Berrier scoorde tegen zijn ex-ploeg, maar juichte niet uit respect. Of was het uit ontevredenheid omdat hij niet aan de aftrap stond bij Oostende?

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

20’ - Chuks Aneke van Zulte Waregem krijgt geel voor een overtreding op Canesin. Aneke mist daardoor de eerste wedstrijd van Play-off II.

29’ - Ruiz kan alleen afgaan op Bossut. Hij vergeet het echter af te maken en moet de bal inleveren bij Colpaert.

32’ - GOAL! John Jairo Ruiz scoort voor Oostende. Een geslaagde counter die Ruiz koelbloedig afmaakt. Bossut is verslagen.

42’ - GOAL! John Jairo Ruiz scoort opnieuw voor Oostende. Ruiz kan wederom een counter van Oostende beheerst afmaken. De assist is van Siani.

62’ - GOAL! Jonathan Benteke maakt de aanluitingstreffer voor Zulte Waregem. Hij kan een vrije trap van Verboom aan de 2de paal binnenkoppen.

67’ - De keeper van Oostende heeft verzorging nodig. Na verzorging kan hij weer verder spelen.

70’ - GOAL! Franck Berrier scoort voor Oostende. Oostende pakt opnieuw uit met een uitstekende counter. Canesin legt terug op Berrier die kan scoren. De Fransman juicht niet uit respect voor zijn ex-ploeg. Of is het uit onvrede omdat hij niet aan de aftrap stond?

90+3’ - GOAL! John Jairo Ruiz scoort zijn derde treffer van de namiddag. Hij knalt een voorzet van Berrier in doel.

Herbeleed de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.