STANDARD - GENK: 1-0

Wereldgoal Standard laat Racing Genk ontgoocheld achter

Dit jaar zien we voor de verandering eens een play-off I zonder Racing Genk. De Limburgers hadden op het veld van Standard genoeg een puntje om zeker te zijn van een plaats bij de eerste zes, maar het heeft niet mogen zijn voor Alex McCleish en de zijnen. Julien De Sart tekende iets voorbij het half uur met een beauty voor het enige doelpunt uit de match. Een zure pil voor Racing Genk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De minst gepasseerde verdediging van het land hebben en toch niet bij de eerste zes eindigen. Dan is het logisch dat er al eens naar het aanvallende compartiment gekeken wordt. Ook vandaag draaide dat onderdeel van Racing Genk allerminst op volle toeren. Okri had een flauwe poging of 2 in huis, Schrijvers was niet overtuigend, De Ceulaer kon eens koppen, net zoals Milinkovic en Monrose had ook een kansje. Maar dan hield het zowat op. Het is niet dat Genk niet wou. Integendeel zelfs, de Limburgers voetbalden met momenten vrank en vrij, maar Thuram moest allerminst de pannen van het dak keepen om zijn netten schoon te houden. En als de Franse goalie dan toch eens de mist in ging, dan was er Cavric die koelbloedig miste. Neen, op die manier is het logisch dat Genk de netten niet deed trillen.

Het Genkse aanvallende compartiment was dan misschien in niet vorm vandaag, ook de verdedigers lieten wat steken vallen. Het mag een wonder heten dat we met een 0-0 de rust in gingen, want De Camargo, Bia en Louis hadden allemaal meermaals een doelpunt aan de voet. Köteles stond telkens pal. Het was pas in minuut 64 dat de Hongaarse goalie zich gewonnen moest geven. Julien De Sart (zich aan het ontpoppen tot publiekslieveling) knalde vanop een meter of 25 het leer staalhard (105 km/u) in de kruising. Daar kan zelfs Köteles niets tegen beginnen.

Door de 2-0 zege van Charleroi tegen Moeskroen-Péruwelz, springen de Karolo’s over Racing Genk naar plaats zes in het klassement. Buffel en co moeten nu via Play-Off 2 een Europees ticket zien af te dwingen. En Standard? De Rouches naderen dankzij de krappe 1-0 zege zelfs al tot op 4 punten van leider Club. Dat de titelstrijd in Play-Off I maar snel losbarst!

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belan,grijkste fases:

1’ - Siebe Schrijvers met de versnelling in het begin van de match. De jonge aanvaller gaat dan gretig over het been, maar krijgt terecht geen strafschop.

11’ - En bijna is daar de voorsprong voor Standard, maar Julien Gorius houdt Igor De Camargo van de 1-0. De Braziliaanse Belg komt oog in oog met de Hongaarse goalie van Genk, maar zijn poging is net te slap waardoor Gorius de bal toch nog van de lijn kon vegen.

27’ - Vanaf nu maakt ook Monrose deel uit van alreeds vrij goed gevulde Genkse ziekenboeg. De ex-speler van Kortrijk wordt vervangen door Benji De Ceulaer.

40’- Standard komt steeds dichter en dichter bij de 1-0. Deze keer moet Genk opnieuw op een uitstekende parade van Köteles rekenen om Bia van het openingsdoelpunt te houden. Hoe lang kan Genk dit nog volhouden?

59’ - Een subliem hakje van Igor de Camargo zet Damien Dussaut op weg naar doel. De rechtsachter verslaat Köteles, maar mikt zijn schot in het zijnet.

62’ - Op Sclessin valt er op die grote kans voor Dussaut van daarnet na niet veel te beleven, maar toch klinkt er plots gejuich op de tribune. De reden? Benito Raman heeft AA Gent net op een 1-2 voorsprong gebracht bij Anderlecht.

65’ - GOAL! Genk heeft een serieus probleem nu, want Julien De Sart heeft Standard op een schitterende manier op voorsprong geknald. Vanop een meter of 25 haalt hij verschroeiend uit (105 km/u) en de bal belandt zuiver in de kruising. Op dit moment tuimelt Genk uit de top-6.

83’ - Standard krijgt de bal niet weg uit de eigen zestien na een hoekschop. De bal komt pardoes voor de voeten van Milinkovic, maar de middenvelder trapt overhaast over de bal.

93’ - Bijna was daar de gelijkmaker. Thuram komt meters te ver uit zijn doel op een vrije tap en kan niet bij de bal. Het leer belandt zo voor de voeten van Cavric, maar hij knalt te gehaast over.

Herbeleef hier de wedstrijd van minuut tot minuut!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.