CERCLE BRUGGE - KV MECHELEN: 2-3

Cercle veroordeeld tot PO3 na ongezien drama in blessuretijd

Zelden zo’n dolle slotfase meegemaakt als vandaag in het Jan Breydelstadion. Tot minuut 89 was er geen vuiltje aan de lucht voor Arnar Vidarsson en de zijnen. Stephen Buyl had zich op dat moment al ontpopt tot held van de middag door 2 fraaie doelpunten. Maar toen was daar opeens Wolksi (2-1), Veselinovic (2-2) en dan nog eens Wolski (2-3). En dat op amper 4 minuten tijd. Cercle Brugge van de hemel naar de hel, oftewel van Play-Off 2 naar Play-Off 3.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Vereniging in zak in as en wie kan ze dat kwalijk nemen: het zag er lange tijd o zo goed uit. Niet dat het spel om over naar huis te schrijven was, maar dat mogen we niet verwachten van een ploeg die op speeldag 30 er alles aan doet om het behoud te verzekeren. Maar er was strijd en wilskracht. En zoiets gaf de groen-zwarte Brugse burger moed. Zoveel moed zelfs dat KV Mechelen het best vond. De Manenblussers voetbalden wat mee, maar zonder overtuiging. Zij waren toch al zeker van een veilige stek in Play-off 2. Niets mocht en alles mocht vandaag voor hen.

Cercle Brugge trok na 45 minuten met 1-0 naar de kleedkamer, nadat Cocalic Buyl de 1-0 op een presenteerblaadje had gegeven. Die doldwaze tweede helft zagen we dus allerminst aankomen. Toen Buyl met een bijna identieke afwerking (veinzen, kappen en koelbloedig de bal naar de verste paal krullen) ook nog voor de verdubbeling van de score zorgde, leken de Bruggelingen hun schaapjes op het droge te hebben. Maar er werd steeds vaker naar het horloge gekeken en de tijd ging maar niet voorbij... Maar De Petter en co konden het Werner ook niet echt moeilijk maken. Af en toe pakte de spectaculaire goalie uit met een goeie redding, maar niets wereldschokkends.

En dan gaf het scorebord in Jan Breydel opeens minuut 89 aan. En dat was het signaal voor de ingevallen Wolski om de aansluitingstreffer tegen de touwen te koppen. Natuurlijk was het dan alle hens aan dek bij Cercle. En alle hens aan dek bij een ploeg die al het hele seizoen de ene slag na de andere te verduren krijgt, dat loopt meestal niet goed af. Zo geschiedde. Dusenne beging enkele ogenblikken later een stomme strafschopfout op Veselinovic en de Serviër eise zelf de bal op. Even kijken naar Werner, even kijken naar de bal, aanlopen en dan pardoes de play-off 2-droom van Cercle vanop 11 meter aan diggelen trappen. Zuur, heel zuur voor de Vereniging.

Dat Wolski even later de 2-3 nog voorbij Werner in een leegstaand doel tikte, deed niet veel meer ter zake, maar was toch nog wat extra zout op een al heel pijnlijke wonde. KV Mechelen veroordeelt Cercle Brugge in extremis tot het spelen van Play-off 3.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

22’ - Matthys met een prima corner en de bal komt bij de vrijstaande Naessens. De ex-aanvaller van Zulte neemt de bal meteen op de slof, maar zijn poging mist richting.

34’ - GOAL! Fantastische beelden hier in Jan Breydel, want Buyl heeft Biebauw verslagen. De doelpuntenmaker snoepte kinderlijk makkelijk het leer af van Cocalic en kwam oog in oog met de goalie. Hij bleef heel koel en klopte Biebauw tegenvoets.

56’ - Bacelic-Grgic met een prima actie aan de rand van de zestien. De aanvaller kapt naar zijn rechter, maar zijn poging gaat nipt naast.

80’ - GOAL! Buyl zorgt voor een deliurium in Brugge, want hij heeft er zonet 2-0 van gemaakt! En het doelpunt mag er meer dan zijn: even veinzen, dan kappen en dan het leer heerlijk voorbij Biebauw krullen.

88’ - GOAL! nog spanning in Jan Breydel, want Wolksi heeft de aansluitingstreffer zonet voorbij Werner gekopt. Zo wordt het toch nog bibberen en beven voor Cercle.

89’ RODE KAART! Ai ai Cercle Brugge! Veselinovic wordt in de zestien neergehaald door Dussenne en Vertenten twijfelt niet. Rood voor Dussenne en strafschop voor KV Mechelen!

90’ - GOAL! Veselinovic neemt zijn verantwoordelijkheid en knalt de bal tegen de touwen. Vertwijfeling en bedroefde gezichten in Jan Breydel.

92’ - GOAL! Het gaat hier nu opeens heel snel, want Wolski heeft zonet zijn tweede van de avond voorbij Werner getikt. Met zijn vieren kwamen ze oog in oog met Werner en het was uiteindelijk de invaller die Cercle Brugge het genadeschot geeft. Dit is heel pijnlijk en zuur voor de West-Vlamingen.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.