Vier arrestaties na grootschalige vechtpartij in Gent

Vier arrestaties na grootschalige vechtpartij in Gent

Archiefbeeld Voormuide in Gent Foto: Google Street View

Gent -

Aan de Muidepoort in Gent zijn zaterdagnamiddag zo’n 25 mensen uit het Turkse milieu slaags geraakt. Er viel één gewonde die minstens twee weken arbeidsongeschikt is.

Het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent meldt zondag dat vier personen werden gearresteerd en worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Over de precieze aanleiding van de vechtpartij en het aandeel van elk van de verdachten bestaat nog geen duidelijkheid.

Het incident deed zich zaterdagnamiddag voor omstreeks 16.30 uur aan de Muidepoort. ‘Zo’n 25 mensen uit het Turkse milieu gingen elkaar te lijf met messen, bijlen en hamers’, zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

Een klant die een café bezocht kreeg er om nog onbekende redenen ruzie met enkele andere aanwezige klanten. Toen zij hun discussie buiten gingen voortzetten, werden er messteken uitgedeeld en vielen er stokslagen. Het gewonde slachtoffer werd aan het been gewond en naar het ziekenhuis overgebracht. ‘Hij is minstens twee tot drie weken arbeidsongeschikt’, zegt parketwoordvoerster Kristine De Beule.

De politie kon vier verdachten, allen van Turkse origine en uit Gent, arresteren die zondag voorgeleid werden voor de onderzoeksrechter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees