LIERSE - KORTRIJK 0-0

Lierse vergeet te scoren tegen Kortrijk

Lierse-Kortrijk eindigde op een billijk 0-0 gelijkspel. Een geïnspireerd Lierse speelde beter dan Kortrijk, maar miste efficiëntie voor doel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

KV Kortrijk was voor de aftrap al zeker van een ticket voor Play Off I en ook Lierse wist al dat ze veroordeeld waren tot Play Off III. Kortrijk verscheen zonder Santini en Poulain aan de aftrap. Zij pakten vorig weekend tegen Cercle Brugge een ‘slimme’ vijfde gele kaart.

Chanot haakte Zizo na tien minuten in de box, scheidsrechter Delacour wuifde het protest weg. Na twintig minuten vond Kasmi bijna Wanderson aan de tweede paal, maar Henkinet kon dat beletten. De wedstrijd verwaterde in het tweede deel van de eerste helft, voornamelijk door de vele fouten. Bij Lierse raakte men gefrustreerd door de vele kleine foutjes begaan door Kortrijk. Toch hield scheidsrechter Delacour het bij slechts één geel kaart in de eerste helft, na een late tackle van Demets op Zizo.

Dominant Lierse

In de tweede helft vielen de kaarten een stuk vlotter, Kortrijk pakte er nog twee en Lierse een. In de 63ste minuut pakte Marusic geel. Aangezien het ook voor hem de vijfde gele kaart van het seizoen was, mist hij de 1ste match in Play-off I. Lierse bleef dominant, maar het was Kortrijk dat bijna op 0-1 kwam. Chevalier omspeelde Bajkovic, maar El Messaoudi was goed gevolgd en greep gepast in.

Lierse kan niet afmaken

In de 70ste minuut kon Capdevila nog eens voorzetten voor doel, maar niemand was in staat om te besluiten. Een tekenend beeld voor de match. In de slotminuten kreeg Lierse nog een reuzenkans. Masika kwam alleen voor Henkinet, maar schoot te centraal op de doelman. Ook Wanderson kon een minuut later het doel niet vinden.

Opmerkelijk

Hekkensluiter Lierse was de betere ploeg van Kortrijk. Ze verdienden meer dan een gelijkspel maar waren niet efficiënt genoeg voor doel. Kortrijk eindigt de reguliere competitie als vijfde. Ze beginnen met 5 punten achterstand op leider Club Brugge.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef hier de wedstrijd van fase per fase!

Belangrijkste fases:

8’ - Velikonja rukt zich los van zijn man en schiet vanaf zo’n 20 meter, zijn schot draait weg langs de verkeerde kant van de paal.

10’ - Zizo gaat over het been van Chanot in de zestien. De Fransman heeft geen bal, maar Delacourt laat doorspelen. Hier zat een geurtje aan.

36’ - Wanderson kan vanaf links naar binnen komen en de bal richting tweede paal draaien, net iets te weinig krul.

55’ - Lierse voetbalt voortdurend op de helft van de Kortrijkzanen, maar kent voorin te vaak balverlies om echt gevaarlijk te zijn.

75’ - Nadat Bajkovic een afstandspoging moest wegboksen, is er u een voorzet net voorlangs, KVK komt iets vaker aan het doel van Lierse.

82’ - Bajkovic komt onoordeelkundig uit zijn doel, Chevalier omspeelt hem, maar El Messaoudi is goed gevolgd en ontfutselt Chevalier in extremis het leer.

90’ - Lierse kan gaan counteren, Masika komt alleen voor Henkinet, maar hij trapt ‘m veel te centraal op de doelman. Grootste kans van de partij.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.