-

Baptiste Planckaert wint 75e Kattekoers in Ieper

Baptiste Planckaert wint 75e Kattekoers in Ieper

Foto: Sportfoto

De 26-jarige Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) heeft zondag de 75e editie van de Kattekoers gewonnen. Hij haalde het in de eerste manche van de Topcompetitie U27 met start en aankomst na 180 kilometer in Ieper na een sprint met drie van Joeri Calleeuw en de Duitser Nils Politt.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Na goed 30 kilometer koers wist een groep van acht renners, met Ruben Pols, Thery Scheir, Christophe Prémont, Jan Maas, Eliott Porter, Roman Lehky, Daan de Groot en Dennis Coenen zich los te wrikken uit het peloton. Lang duurde hun vlucht niet en bij het ingaan van de tweede lus, na 52 kilometer, was hun liedje uitgezongen.

Het sein dan voor Maarten Craeghs, Dieter Bouvry en Dennis Coenen om hun kans te gaan. Zij kregen net voor de passage aan de Kemmelberg, op 71 kilometer van de finish, het gezelschap van Gertjan De Vos en Daan de Groot maar ook deze vlucht kende geen succes.

De tweede beklimming van de Kemmelberg werd aangevat met een kopgroep van 21 renners. In volle finale ontsnapten Calleeuw, Planckaert en de Duitser Politt en zij mochten in een sprint met drie uitmaken wie de sterkste was. Dimitri Claeys werd vierde voor Bert Van Lerberghe. De tweede manche volgt op zondag 10 mei met de Ardense Pijl in Herve.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.