Vrouw dood teruggevonden na carnavalsnacht: nog geen duidelijkheid

Cindy Vanhilderson (41) werd gistermorgen dood teruggevonden. Foto: rr

Brugge -

Een 41-jarige moeder van twee werd zondagmorgen dood in een ondiepe gracht teruggevonden. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De vrouw had de nacht voor haar overleden nog carnaval gevierd in Lissewege.

Het lichaam van Cindy V. (41) werd rond 8 uur door wandelaars gevonden in een gracht in de buurt van de Lisseweegse Steenweg. De omstandigheden van haar overlijden blijven erg onduidelijk. Een autopsie zal opheldering moeten brengen, maar de resultaten zijn nog niet bekend. Voorlopig blijven alle pistes dus open.

Carnavalsmoord in Aalst

Het verhaal doet denken aan de carnavalsmoord in Aalst enkele weken geleden. Toen werd een 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere dood teruggevonden na een nachtje carnaval. Ook nu werd het slachtoffer na een carnavalsnacht gevonden.

In Lissewege bij Brugge werd zaterdag een van de laatste carnavalsstoeten gelopen. Cindy Vanhilderson stapte zoals altijd met haar carnavalsvereniging mee. ‘Het einde van een ware hoogmaand voor haar’, zegt dochter Kim (21). Kim hoorde haar moeder ’s avonds nog even. Ze zou de bloemetjes nog even buiten zetten. ‘Ze was al een beetje in de wind’, zegt Kim. ‘Maar ze voelde zich duidelijk goed en was ook helemaal nog niet zat. Het zou de laatste keer worden dat ik mama aan de lijn kreeg.’

Geen sporen van geweld

Zondagmorgen, terwijl de meeste feestneuzen hun roes nog lagen uit te slapen, vond een wandelaar het levenloze lichaam van Cindy. In Zwankendamme, haar kleine thuisdorpje, lag ze in een ondiep beekje. De hulpdiensten werden verwittigd, maar die konden niet meer doen dan de dood van de moeder van twee vaststellen.

Het Brugse parket startte een onderzoek naar de omstandigheden van de dood van de vrouw. Officieel zijn die nog steeds erg onduidelijk. De speurders houden alle pistes open. Toch werden de twee mannen in haar leven al allebei opgepakt voor verhoor: haar man, van wie ze wilde scheiden, en haar nieuwe vriend. Maar of ze ook effectief iets met haar dood te maken hebben is niet zeker.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS