Judo - Pan American Open - Benjamin Harmegnies, Sofie De Saedelaere en Roxane Taeymans veroveren brons

Judo - Pan American Open - Benjamin Harmegnies, Sofie De Saedelaere en Roxane Taeymans veroveren brons

Foto: BELGA

Benjamin Harmegnies (+100 kg) bij de mannen en Sofie De Saedelaere (-78 kg) en Roxane Taeymans (-70 kg) bij de vrouwen hebben zondag op de Pan American Open judo in het Uruguayaanse Montevideo alledrie een bronzen medaille behaald.

Harmegnies, ‘s werelds nummer 44, plaatste zich voor de halve finales door de Mexicaan José Cuevas (IJF 60) met ippon te vloeren. Daarin bleek de Sloveen Matjaz Ceraj (IJF 41), de latere winnaar, te sterk met ippon, maar in de kamp om het brons haalde Harmegnies het na bestraffing van de Ecuadoraan Freddy Figueroa (IJF 45).

Bij de vrouwen verloor Sofie De Saedelaere (IJF 51) haar openingskamp met ippon tegen de Gabonese Sarah Myriam Mazouz (IJF 34). Ze werd naar de herkansingen verwezen en klopte daarin achtereenvolgens de Guatemalteekse Mirla Nolberto Labriel (IJF 59) en de Ecuadoraanse Diana Chala (IJF 38).

In de klasse tot 70 kg vloerde Roxane Taeymans (IJF 51) in haar eerste duel de Amerikaanse Kathleen Sell (IJF 73) met ippon. Een ronde later bleek de Braziliaanse Barbara Timo (IJF 27) iets sterker, maar in de kamp om het brons nam Taeymans met yuko de maat van de Braziliaanse Amanda Oliveira.

Zaterdag al was Senne Wyns (IJF 65) in Montevideo goed voor een zevende plaats in de klasse tot 60 kg en verloor Sandrine Billiet (IJF 152) haar eerste kamp bij de -63 kg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.